Afgelopen donderdag 13 december was de L&D Netwerk en Innovatiedag bij Nyenrode Business Universiteit waar 125 L&D professionals via verschillende workshops over Lifelong learning praktisch en samen aan de slag gingen. Nick van Dam nam de deelnemers mee in de nieuwste ontwikkelingen op Learning & Development gebied en vertelde hoe de digitale transformatie ervoor zorgt dat mensen steeds nieuwe competenties aan moeten leren om ze duurzaam in te kunnen blijven zetten.

 

CSS Breda verzorgde een workshop over hoe Werkplekleren met Leertechnologie in de praktijk wordt toegepast. We lieten 38 deelnemers ervaren dat het nieuwe werkplekleren gebaseerd is op 3 invalshoeken: de werknemer in de juiste Learning spot krijgen, samen diep leren in een betekenisvolle dialoog en individueel reflecteren. Veel deelnemers waren verbaasd en geïnspireerd, hetgeen bleek tijdens deze drie beeldsessies over werkplekleren.

 

Boeien, Binden & Behouden

Duidelijk werd dat deze manier van werkplekleren er niet alleen voor zorgt dat deelnemers en hun organisatie sterker worden, maar het zorgt ook voor het boeien, binden en behouden van werknemers. Leven lang leren binnen een continu veranderende wereld, de kwaliteit van de leertechnologie is hierbij de kritische factor.