Een uniek initiatief in Nederland: de Academie voor Werkplekleren
Wat is de Academie voor Werkplekleren?
De Academie is een initiatief van dr. Jos Baeten samen met prof. dr. Robert-Jan Simons. Het is een virtuele organisatie met het doel om professionals en actuele ontwikkelingen rond het Werkplekleren met Leertechnologie in Nederland zichtbaar te maken. De Academie schept duidelijkheid over de rol van professionals en leertechnologie, de waarde van hun certificaten, de kwaliteit van professionaliseringsprogramma’s en de inhoud en betekenis van werkplekleren.
Waarom een Academie voor Werkplekleren?
Werkplekleren is sterk in ontwikkeling en staat volop in de belangstelling van organisaties, instellingen en professionals. De term werkplekleren spreekt voor zich, maar de interpretatie hiervan in de praktijk is onduidelijk en divers. Dat geldt ook voor degenen die professioneel bezig zijn om werkplekleren toe te passen. Een derde, meer persoonlijke, reden is dat wij werkplekleren op de kaart willen zetten omdat het zich sterk onderscheidt van andere manieren van leren. Inhoud: In de eerste fase biedt de Academie een overzicht van alle geregistreerde professionals in Nederland die expertise hebben op het gebied van werkplekleren. Zij kunnen dit netwerk gebruiken voor het uitwisselen van kennis en opdrachten. Geleidelijk zal de website verrijkt worden, waardoor zij steeds meer zicht krijgen in het web van aanbieders, vragers, critici, opvattingen, opleidingen, praktiserende organisaties en expertprogramma’s.
Voor wie is de Academie voor Werkplekleren?
Voor iedereen die professioneel met werkplekleren bezig is, zoals trainers, coaches, HRM-managers, opleidingsfunctionarissen, consultants, begeleiders en experts op allerlei deelgebieden. Daarnaast voor organisaties en instellingen die professionals zoeken voor advies, ontwikkeling, begeleiding en training in werkplekleren. Als professional of organisatie met interesse voor werkplekleren heb je alleen maar te winnen bij de Academie voor Werkplekleren.
Registreren?
Iedere professional op het gebied van werkplekleren en leertechnologie kan zich gratis laten registreren op de website www.academievoorwerkplekleren.nl. Registreren betekent erkenning van professionele capaciteiten en is waardevol omdat er geen wettelijke diploma’s zijn voor werkplekleren. Je vult in ca. 15 minuten een profielscan in die jouw expertise op het gebied van werkplekleren en leertechnologie in kaart brengt. Daarna krijg je persoonlijk de uitslag, waarna je beslist of jouw profiel in de Academie zichtbaar wordt. De eerste geregistreerden komen van Severinus, CSS Breda, Pergamijn, Schouten&Nelissen, RadboudUMC, Archipel, HvA, Summa, Marant, VieCuri, VUmc, en diverse trainings- en adviesbureaus.
Verdere informatie bij projectleider Karen Kustermans - info@academievoorwerkplekleren.nl - 0644 108 167